Dels 6 als 8 anys

Torna enrere

Aquest període és de ple desenvolupament.
Existeix un triangle important que influenciarà al desenvolupament del nen: la família, l’escola i els amics.
Durant aquest període s’iniciarà el pensament més lògic, que li permetrà arribar més enllà del que simplement té al davant.
El nen buscarà més independència i autonomia, pel que cal aprofitar per desenvolupar noves habilitats, responsabilitzar-lo de determinades tasques o augmentar la seva col·laboració en molts aspectes de la convivència familiar.
A nivell familiar, millorarà el diàleg, augmentaran les negociacions i apareixeran els pactes formals, ja que podran opinar amb més llibertat.
Les relacions amb altres nens canviaran de manera important: li agrada estar amb ells i els necessita, hi haurà noves formes de convivència, jocs de converses secretes…

Temes d’interès: els complexes, l’autoestima, les capacitats mentals, educació en valors, patrons educatius, necessitat de mantenir normes estables, la conveniència obligada, la vulnerabilitat afectiva, les crides d’atenció, la relació entre germans, la sinceritat i les mentides, com donar ordres, com posar límits, els reforços i les càstigs, l’inici de l’escolaritat obligatòria, la lecto-escriptura, els resultats acadèmics, les activitats extraescolars, els companys i els amics, les pors, l’enuresi nocturna…

________________________________________________________________

Cada franja d’edat presenta uns trets destacats, marcats per la pròpia evolució i creixement, i uns temes d’interès determinats. Consulta-ho aquí:

Torna enrere