3, 2, 1… VACANCES!!

S’acosten les vacances d’estiu, dates desitjades per la majoria dels mortals. Època per desconnectar, descansar, carregar piles, renovar motivacions i donar-li el temps necessari a algunes coses que durant l’any no et pots permetre de donar.

El millor per començar les vacances? Amagar el despertador al primer calaix de la tauleta de nit, i oblidar-te del ritme frenètic que aquesta societat ens encomana, d’aquesta exigència de “que si no omples les 24 hores del dia fent coses, no ets res!”.

IMG_3380QUÈ PODEM FER PER GAUDIR D’UNES VACANCES PLENES?

 • No cal planificar totes les hores del dia de les setmanes de vacances. Ja anem prou planificats durant l’any. És bo poder acordar algunes de les coses de les que farem durant aquests dies, però procurar deixar que altres moments puguem fer el que ens vagi venint de gust. Fer més coses no significa vacances més aprofitades.
 • Aprendre a gaudir del temps “sense fer res”, del temps destinat a activitats recreatives i no obligatòries: banyar-se, caminar per la muntanya, fer la migdiada, estirar-se al sol, llegir un llibre, fer un castell de sorra… Això no és desaprofitar el temps, és cuidar-se d’un mateix.
 • Descansar és important. Durant el curs, acostumem a llevar-nos d’hora, i des de que posem els peus al terra, fins que ens anem a dormir, és una cursa de fons: nens, feina, dinars, sopars, robes, reunions, entrenaments, trucades, contestar correus, comprar! Intentar agafar un ritme més tranquil de dia, i també de nit, ajuda a mantenir un estat emocional més positiu. Descansar les hores adequades és important.
 • Aprofita per quedar amb aquelles persones que fa temps que no veus, amb la teva família, sense presses.
 • Si vas de vacances amb altres persones, sigues conscient que potser no tots els moments seran bons. L’objectiu de tothom serà que les vacances vagin bé, així que és important que la comunicació entre els diferents membres del viatge sigui positiva. Parlar d’una manera coherent, sense retrets i intentar arribar a un consens i podent explicar el que ens agrada i no ens agrada, sense tenir por de ser jutjats o qüestionats (ni sense jutjar ni qüestionar). Sigues flexible!
 • El període de vacances, probablement també coincideix amb èpoques que passar més temps amb la teva parella, pel que poden sorgir moments de confrontació o desacord. Aprofita-les per enfortir la relació. Parlar del què ens agrada, de com es pot solucionar una situació, de com es pot fer perquè tots dos en treguin part de bo, no criticar ni castigar. Això és el que enforteix les relacions, a les vacances, i durant tota la vida.
 • Desconnectar de la feina: abans de marxar, intenta deixar tot enllestit, perquè “allò que havies d’acabar” no et vagi venint com un fantasma durant totes les vacances. Apaga el mòbil de la feina i intenta no llegir el correu electrònic. La feina hi serà quan tornis, però no millorarà per més que hi pensis.
 • Evita pensar constantment en allò que et preocupa. Els problemes seguiran allí, hagis pensat o no, però probablement, si t’has donat el temps per desconnectar, els pots veure des d’una altra perspectiva, des d’un altre punt d’afrontament.
 • Si viatges en avió, vaixell, cotxe… Sigues conscient que tots poden tenir retards, canvis d’horaris. No permetis que això “t’amargui” les vacances. Busca alternatives a fer durant l’embús del cotxe o durant l’espera a l’aeroport.
 • No contis els dies que falten per tornar a la rutina. Impedeix gaudir del moment i genera ansietat.
 • Si les vacances són curtes, aprofita-les “a tope”. Si són més llargues, intenta els últims dies anar ajustant alguns horaris als que són habituals, reprendre alguna tasca que acostumes a fer durant el curs… per anar-nos adaptant a poc a poc.

I GAUDEIX, GAUDEIX, GAUDEIX! BONES VACANCES!!!

A %d bloguers els agrada això: