ELS BENEFICIS DELS CANVIS

Els canvis són bons. Sí, els canvis, per molt que costin, la majoria de vegades són bons, i si a priori no ho són, hem de fer perquè ho siguin en la mesura que es pugui i no ens trasbalsin l’existència.
Alguns canvis són voluntaris, altres fortuïta i alguns altres imposats, però siguin del mode que siguin, no ens queda més remei que fer-li’s front i adaptar-nos de la millor manera possible.
En moltes ocasions, evitem els canvis perquè estem tan a gust a la nostra zona de confort, que ens fa pànic tot allò que l’amenaci.
Què entenem per ZONA DE CONFORT?
Aquella situació que ens dóna seguretat, allò que coneixem, que no dóna marge a la incertesa, però que tampoc dóna lloc a la sorpresa, i que moltes vegades resulta ser aburrida, però de la que no sortim per la por al què passarà.

Per què és bo sortir de la nostra ZONA DE CONFORT?
Segurament pensareu: “aquesta tia està xalada!! Si estic tan a gustet en la meva zona de confort, perquè haig de sortir d’ella?, no té cap mena de sentit”. Però quan ho fem, quan per fi ens decidim a deixar-la de costat i ser un pèl agosarats en aquesta vida, ens permetem eliminar les nostres barreres, conèixer noves persones i viure noves experiències, el qual provoca un creixement que ens durà a tenir més expectatives, augmentar les nostres habilitats i tenir una vida més satisfactòria en tots els sentits. A sentir-nos més vius, en definitiva. També podrem prendre consciència dels nostres reptes, dels nostres objectius i de les nostres pors…
Quan ens decidim a sortir de la nostra zona de confort, segurament al principi ens sentirem ansiosos. Tots els canvis provoquen neguit. Serà senyal de que som persones i de que sentim, tan sols això. Començaran a rebelar-se les nostres barreres internes o externes que tenim. El primer que hem de fer és reconèixer-les, donar-li’s importància i pensar en com superar-les. Hem de reconèixer que no som perfectes, però també hem de reconèixer que podem arribar allà on desitgem.
Per a sortir de la zona de confort, normalment, és bo que busquem companyia, ja que a vegades, fer-ho tot sol, pot ser complicat. Si hi ha algú que comparteixi aquest interés, serà molt més fàcil.
Pot ser un amic que busqui el mateix, un psicòleg que t’ajudi a identificar els canvis que
necessites, la teva parella, els teus pares… Qualsevol és bo si tens confiança en ell i no té gaires pors, algú que et faci acceptar el repte d’arribar més lluny d’on estàs ara.
Per a poder sortir de la nostra zona de confort, és important que imaginem el que volem i que treballem en aquesta direcció. Cada petita acció que duem a terme, ens ajudarà a ampliar la nostra perspectiva i a aconseguir arribar allà on volem. No hem de ser molt exigents, els canvis són lents, però amb tenacitat i constància, és possible aconseguir-los.
Personalment, jo no sé com m’ho faig, però des de fa ja alguns anys, cada estiu és una època de canvi per a mi. I tot i que sóc conscient que molts dels que he tingut han sigut en benefici, sempre m’han provocat un petit trasbals i un canvi en les rutines diàries. A mi i als que m’envolten.

Aquest any, el canvi li ha Saüc Psicologia, la consulta psicològica que vaig obrir fa un temps. I és que en portes de fer els onze anys de trajectòria oferint els seus serveis, creixent i millorant gràcies als pacients que han confiat en nosaltres, ens toca de nou fer un canvi. Aquesta vegada d’ubicació, i és que aquest setembre, ENS TRASLLADEM!
Durant el mes de juliol hem hagut de fer obres, hem tirat parets, hem pintat, hem decorat i ho hem deixat ben bonic per tornar-vos a acollir de nou aquest setembre, perquè volem que a Saüc us sentiu còmodes per poder treballar sobre vosaltres de la millor manera.
I ara estic molt contenta de com ha quedat!!! Crec que és un espai molt acollidor i preparat per les tasques delicades que es duen a terme a la consulta… Però no va ser gens fàcil al principi. De fet, des de que va néixer Saüc Psicologia tot ha estat una cursa d’obstacles: primer, començar un negoci, amb 25 anys… Saüc era com un nadó acabat de néixer, que havia d’aprendre a poc a poc del seu entorn. Després va venir la infància: experimental, amb ganes, coneixent a més gent i donant-se a conèixer… I guanyant la confiança dels que tenia al seu voltant. Els últims tres anys ha estat en plena adolescència: època de canvis, de molts canvis… I ara sembla que ja va arribant a l’edat adulta, aquella en que sense saber tot de tot, ja té molta més experiència i es mostra més estable. Té les ganes de la infància i de l’adolescència, aquella essència de viure-ho tot intensament, però amb la serenor que li aporten els anys d’experiència.
Així és com es presenta Saüc Psicologia al setembre de 2016, amb ganes, amb moltes ganes de créixer molt més, de fer-se sabi, de conèixer i sobretot, de cuidar a aquell que li arriba. D’això es tracta la maduresa, no? D’agafar les ganes i la vitalitat de l’adolescència i posar-li el gra de prudència, responsabilitat i experiència que et dóna l’etapa adulta. Es tracta de donar, de recolzar, d’orientar, d’acompanyar… De poder arribar a aquell que acut a tu, per a que el seu dia a dia sigui un xic més serè i feliç.
Ja saps on trobar-nos!!! http://www.saucpsicologia.com, allà t’esperarem!!!
Així doncs, tot i la por i el neguit que suposa a priori sortir de la ZONA DE CONFORT, és important veure que aquesta “ZONA” no sempre és l’única ni la millor opció. Si ens mantenim ferms en la nostra comoditat, el que només veurem és que podem endevinar tot el que ens espera, tot és previsible… Però res ens farà vibrar com les novetats que ens poden oferir els canvis!

img_2459

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: