ESTIMATS REIS MAGS!

 • Mama, jo vull el T-Rex de Pin i Pon, i el camió de bombers de Playmòbil, i el Lince, i Lego helicòpter, i una pilota, i un avió, i un tauró, sí, que m’agraden molt els taurons, i això també!!!
 • Mira bonic, farem una cosa, a la carta posarem quatre coses, escriurem quatre coses. Ja tens moltes joguines i els Reis han d’arribar a molts nens! Farem la regla dels 4 regals.
 • Què és això mama? Què és la rega dels quatre regals? M’etsplipes?
 • Hem de triar quatre regals:
  • Un que et faci il.lusió, el que més il.lusió et faci, amb el que tens més ganes de jugar. Aquí pots posar el T-Rex, el camió de bombers, o el que t’agradi més.
  • Un llibre, que pot ser d’alguna cosa que t’agradi, o d’aquells amb solapes que t’agrada que t’expliqui, o una cosa amb la que pots aprendre, com per exemple, entrades per anar a l’aquari, a conèixer els peixos que viuen al mar.
  • Una cosa que sigui per dur. Podries demanar un xandall nou o unes bambes per anar a l’extraescolar.
  • Una cosa que necessitis. Podries demanar una motxilla per anar a natació, o aquells sabons xulos que fan bona olor i utilitzar-los per la dutxa…
 • Mama, vinga, ajuda’m a escriure que jo sol no sé.
 • Ho farem junts, ja veuràs que serà divertit!

A les portes de Nadal, molts són (o som) els que ens tornem una mica trastocats. Comencem a mirar regals per tots els que estimem, com si no hi hagués un demà. Comencem a planificar tots els dinars que celebrarem, cada vegada avancem més les dates (algun any començarem a decorar quan acabem les vacances d’estiu)…

Però si hi ha una cosa que ens porta de cap és fer la carta als Reis. Els nens (o la majoria de nens), i alguns adults, no tenen gaire filtre, i aquí ens toca als grans de posar una mica de seny per fer una carta “racional”, ja que sinó, acaben el Nadal amb moltes més joguines de les que necessiten i de les que són capaços de processar (perquè literalment, no estan preparats mentalment per assumir determinada quantitat de joguines).

Per aquest motiu, s’ha formulat la regla dels 4 regals. Aquesta regla intenta racionalitzar la nostra vessant consumista i busca tenir una visió més global dels regals de Nadal, abordant diferents àrees evolutives i donant importància a diferents tipus de valors.

En què consisteix? Doncs en comprar 4 regals (pensa que després hi haurà els regals de casa els avis, els tiets, etc.). 4 regals són suficients!

I quins són?

UN LLIBRE O UNA COSA QUE SERVEIXI PER LLEGIR O APRENDRE: la lectura és una activitat fantàstica que treballa moltes capacitats cognitives: la parla, la comprensió, l’atenció, la memòria… a la vegada que ajuda a desenvolupar conceptes més abstractes com la fantasia. En aquesta àrea, també incloem activitats més “culturals”, com entrades a un museu, a algun lloc on puguin aprendre alguna cosa… És una eina molt adient per passar estones amb els nostres fills, perquè a més de regalar un llibre o activitat, regales temps.

UNA COSA QUE SERVEIXI PER DUR: una peça de roba, per exemple, per dur per dins o per fora, o per fer bonic, unes ulleres, unes sabates…

UNA COSA QUE NECESSITI: una motxilla nova, colors per pintar, un nou estoig…

UNA COSA QUE DESITGIN: aquí arriba el regal que els encanta!

Amb la regla dels 4 regals, no volem limitar el nombre de regals (o no només), sinó que el que volem és donar-li’s sentit, fent que els nens i les nenes siguin més conscients i responsables en l’elaboració de la carta dels Reis Mags.

Com hem comentat més a dalt, hi ha una sèrie de valors que transmetem amb aquesta tècnica, valors que els hi serviran per a la seva diva i que estic segura que tots volem transmetre als nostres fills: fer un consum sostenible i responsable (aprendre a triar allò que sí necessita, saber que no pot demanar/tenir tot el que desitja), aprendre a valorar allò que es té, afavorir la seva creativitat i imaginació, triar amb criteri…

El Nadal és una etapa molt bonica i la podem aprofitar per la transmissió de valors, no només a través dels regals, sinó també a través de la nostra relació amb els altres, la nostra comunicació, el nostre fer… així que, traiem tot el profit d’aquests dies i gaudim-los!!!

MOLT BON NADAL I UN FELIÇ ANY NOU 2022!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: