EL MEU REPTE ÉS…

Molta gent és la que es planteja objectius al començar un nou any. Altres, i entre ells m’incloc, som dels que els anys no van per anys, sinó per cursos (per cursos escolars), pel que duren de setembre a juliol, amb un mes de vacances (si aquell any hi ha sort).

Doncs ja estem al setembre, i toca planificar els objectius de curs: professionals i personals. Comences a pensar, i et venen al cap mil i una idees de les coses que podries fer aquest any. La llista sempre és llarga, però en quan passen un parell de mesos i l’avalues, veus que realment, no estàs duent a terme ni el 25% del que t’havies plantejat.

 

Què hem de fer per aconseguir realment els objectius?

MOTIVAR-SE:

És de lògica “aplastant”, però real com la vida mateixa. No triis mai objectius que no et motiven. Si el teu objectiu és aprendre anglès, per exemple, però el teu interès per ell és nul, la inversió temporal i personal serà incalculable. Aquests tipus “d’objectius” són obligacions, no motivacions.

FIXA UN OBJECTIU:

Tria coses que et poden agradar o que et poden reportar beneficis: anar al gimnàs, aprendre a fer mitja, fotografiar, ballar o fer manualitats.

Allò que vulguis fer, apunta-ho en algun lloc. A mi, personalment, m’encanten les llibretes petites. No s’acostumen a perdre i les pots dur a qualsevol lloc.

SIGUES REALISTA:

Intenta que sigui un objectiu factible. No et plantegis objectius irreals, has de ser coherent.  És a dir, està bé somniar, però contra més ambiciosa sigui la meta que el plantegis, més hauràs d’esforçar-te per aconseguir-la.

Així doncs, oblida objectius com “faré una marató el mes que ve”, quan actualment, per tu, l’esport només és el que es veu a la televisió. Quan els objectius són irreals, és tan l’esforç que has de fer per aconseguir-los, que et “cremes” i acostumes a abandonar-los.

SIGUES ESPECÍFIC:

És molt més fàcil planificar i aconseguir un objectiu concret que un abstracte. Per exemple, si el teu objectiu és perdre pes, és millor que concretis especificant quant pes vols perdre i el temps en que esperes aconseguir-ho.

 

 

FRACCIONA LA IDEA PRINCIPAL EN OBJECTIUS PARCIALS:

Tot canvi necessita una disciplina, per aconseguir interioritzar-ho a la teva rutina i fer més factible que el puguis aconseguir. Divideix l’objectiu en petits passos.

Si (seguint l’exemple d’abans) el teu objectiu és córrer una marató aquest any, divideix els 42 km. de que consta en diferents etapes temporals i quilomètriques. Marcat uns quilòmetres a aconseguir cada setmana, de manera gradual, i apunta-ho en aquella llibreta on has anotat l’objectiu principal. T’anirà bé per veure els petits passos que aconsegueixes, i així millorarà la teva motivació i les ganes d’aconseguir allò proposat.

COMPROVA ELS TEUS PROGRESSOS:

Havent dividit el “super objectiu” en “petits objectius”, pots comprovar els teus progressos cada dia. I això, no ens enganyem, anima!

SEMPRE PODEN HAVER “CRISIS”:

Si en el teu camí trobes una paret, “no tiris la tovallola”. O l’esquives, o et tornes a aixecar. Sempre pots tenir un mal dia. No t’hi capfiquis. Revisa l’anotat, i engega de nou. No és un fracàs, només és una parada en el camí que et durà a aconseguir allò que vols.

TINGUES UNA ACTITUD POSITIVA:

Evidentment, si la teva actitud és de “no ho aconseguiré”, no ho aconseguiràs. Així que, és primordial, canvia l’actitud. Si tu t’ho planteges, si és factible i si creus en tu, ho aconseguiràs. T’hauràs d’esforçar, això està clar, però si la teva actitud és positiva, tens un 50% guanyat.

BUSCA UN COMPANY:roma

Fer les coses acompanyat sempre és més agradable. No és tan perquè “t’ensaboni” de “com de bé estàs fent les coses”, sinó per acompanyar-te. Quedar amb algú per anar a caminar, anar al gimnàs, o fer dieta en parella, sempre és més fàcil i serà “la veu de la consciència” quan et falli la voluntat.

 

Sempre és bo aprendre a fer coses noves i aconseguir reptes. Trobar una motivació a vegades no és fàcil, però sempre és possible. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: