#saucpsicologia #10anys

image

1 d’octubre de 2015. Fa deu anys que Saüc Psicologia va obrir les seves portes. Deu anys de tot: angoixes, pors, somriures, decisions, aprenentatges, canvis, més decisions, nervis, riures… I amb unes mateixes coses: les ganes de treballar, les ganes d’ajudar, les ganes d’aprendre, les ganes de tirar endavant, les ganes de fer allò que m’ha emocionat des de fa tant de temps.

Tinc la sort de posar tota la meva passió en allò que em proposo, tant a nivell personal com laboral. De fet, penso, “si has de fer això o allò altre, posa-hi totes les ganes, serà la manera en que surti millor, i que a més tu t’hi sentis també millor”. Si això és la meva estratègia quan a vegades he fer alguna cosa que no m’agrada, imagina’t quan tens davant un repte com el de muntar el teu propi lloc de feina, i quan de ganes te’n sobren!!! Suposo que ha estat la recepta màgica per a que deu anys després Saüc segueixi endavant, i jo segueixi obrint cada dia les seves portes amb un somriure. I és que treballar del que treballo, em fa feliç, simplement això!

Saüc Psicologia és un centre on es realitzen teràpies psicològiques infantils, juvenils, d’adults i de la tercera edat. El que més m’importa a la meva feina? que la gent estigui bé!, que puguin descobrir que ser feliç no és tan difícil com a vegades ens pensem, que la felicitat no s’ha de buscar, perquè sempre hi és, només cal que obris bé els ulls per a saber-la apreciar, perquè està a tot arreu.
Vull que la gent infravalori coses que el fan patir, que deixi de tenir “neures” innecessàries que l’únic que li provoquen són pors, angoixes i tristeses. Ens preocupem massa per aspectes insípids de la vida, que al cap i a la fi, no ens aportaran res de bo, ens creem necessitats innecessàries, exigències vitals, que si les raonem bé, no ho són. El meu gran desig és que poguem posar uns mobles ben macos al nostre cervell, que ens ajudin a percebre la vida d’una manera més senzilla, més coherent per, de rebot, tenir també unes emocions més positives. D’això es tracta la teràpia cognitiu – conductual, d’això és tracta la meva feina.

A Saüc també ens dediquem a la psicopedagagia, on ajudem a treballar als infants i adolescents que presenten alguna dificultat pels aprenentages i a nivell conductual. Intentem donar estratègies per a que el seu entorn i tot allò que han de fer els hi resulti més fàcil, “perquè els hem d’ajudar a desplegar les seves ales i a proporcionar-los el millor terreny per a poder volar”.

Pel camí que vaig començar a recòrrer fa deu anys, he tingut la sort de trobar-me molta gent que m’ha ajudat, i que m’han ofert la mà quan m’entrebancava. Els primers, els meus pares i la meva germana. I és clar, la família sempre esta allà “para lo bueno y para lo malo”. Al principi, quan amb vint-i-cinc anys els vaig dir la meva boja idear d’obrir una consulta psicològica, van ser ells la meva veu de la consciència, per ajudar-me a plantejar possibles dificultats que jo, cegada per les ganes, encara no havia vist. També van ser, però, els que més em van recolzar, sempre han respectat les meves decisions i m’han animat en tot el que m’he plantejat (a més “els meus pares són els millors manobres que he tingut en els trasllats, canvis de mobiliaris, penjades de quadres, assessoraments, encàrrecs…”. Són uns sols i mai els podré agrair suficientment el que fan per mi cada dia). Gràcies especials també al Pep, un millor amic on els hi hagi. Mentre escric aquestes línies, m’adono que el Pep ha estat en els moments més importants de la meva vida!!! És un altre sol. I evidentment, el Jordi, aquell gran “toro” que em fa somriure cada dia, aquell que em fa les meves teràpies personals quan em dóna la flojera, i aquell que m’ajuda a modernitzar Saüc, i que té paciència amb la meva poca coneixença de les noves tecnologies (la major part de les vegades). És el sol que faltava.

I evidentment, cal que doni unes gràcies especials a tothom que confia en mi cada dia, a aquells que venen a veure’m perquè els ajudi a veure la vida una mica menys negra, aquells que posen en les meves mans el seu tresor més preuat, ells mateixos, i deixen que sessió a sessió anem veient com LES COSES SEMPRE PODEN ANAR MILLOR!!!

#saucpsicologia #10anys #lafelicitatespossible

A %d bloguers els agrada això: