REGALS PER TU, REGALS PER MI…

REGALS PER TU, REGALS PER MI…

Aquest any volia fer alguna cosa diferent. Els darrers anys he escrit sobre els sentiments del Nadal, sobre els possibles regals per Reis, dels objectius i desitjos tot joiosos pel nou any, sobre les trobades familiars, sobre les excessives compres d’aquests dies… Crec que se m’han acabat les idees. De què em queda parlar d’aquestes dates?

Tot i que algú em titllarà d’egoista en aquests moments, dates per pensar en els altres, en els més necessitats, jo em considero una mica més pràctica. I no perquè no consideri que s’ha d’ajudar al pròxim, però en tenim 364 dies a l’any més per a fer-ho, que no només dedicar el nostre pensament a ells per Nadal. Cal pensar la resta de dies en els veïns que no arriben a final de mes, en aquella família que aquest fa dos mesos va perdre el pare, en aquells que no els hi va tant bé com voldrien. Però és això, s’ha de pensar durant tot l’any i actuar amb coherència… o és que només s’hi val si és Nadal?

Així que parlaré d’alguna cosa que es pot considerar egoïsta, però que ben mirat, no ho és pas. Dels autorregals. Els autorregals són aquells petits obsequis, aquelles recompenses que ens fem nosaltres mateixos per haver aconseguit alguna cosa, per haver sortit bé una reunió, per haver fet bé un entrenament, o simplement, perquè m’estimo i avui és el dia. No es tracta de ser capritxós i estar desembutxacant la cartera cada dos per tres, sinó de saber ser selectiu i de mimar-se una mica, tal com fem amb els altres. Als altres ho fem perquè sàpiguen que estem al seu costat, que són importants per nosaltres i que els estimem… Doncs els autorregals tindrien el mateix objectiu: perquè a vegades, o sempre, va bé que ens recordem que ens estimem i que som el més important per nosaltres. Evidentment, els autorregals són vàlids i necessaris tot l’any, però sent que ara arriba el Nadal amb aquesta pressió social de fer regals… també pot ser un bon moment per l’autorregal. Què s’hi val? S’hi val tot: des d’un pintallavis, a una cafetera, un massatge o un sopar romàntic. L’important és el significat que tu li donis. No em compro un pintallavis perquè sí. Tothom, qui més qui menys, té cèntims per comprar-se un pintallavis; però ara li destino un pensament especial: “em compro el pintallavis, perquè he treballat dur aquest trimestre i me’l compraré de recompensa, perquè a més em fa ressaltar una part de mi que m’agrada”, “sí, ja va sent hora de cuidar-me una mica, aquest trimestre començaré a fer classes de zumba, perquè treballo moltes hores, hi i puc destinar aquests diners per anar-hi, segur que em farà sentir bé”.

Des de Saüc Psicologia, hem creat un autorregal especial que combina l’equilibri cos i ment.

D’aquí neix #psicoesport. De tots és conegut els beneficis de realitzar activitat física, però a vegades per mandra, a vegades per falta de temps, a vegades per poc agradar, destinem l’energia a fer altres coses… L’activitat física té beneficis a nivell físic, mental i social. T’ajuda a mantenir-te en forma, t’ajuda a prevenir i contenir algunes malalties, segregues endorfines que ajuden a tenir un millor estat d’ànim, et veus millor a nivell físic, fas relacions, tens contacte amb la natura, et distreus, millora de la memòria, millora de l’autoconfiança… I si el teu autorregal fos introduir qualsevol activitat física en el teu dia a dia? I dic qualsevol perquè a això em refereixo, a qualsevol: ja sigui classes de ball, sortir a passejar, nedar, córrer, pilates o ioga… Qualsevol tipus d’activitat és bona si el teu cos t’ho permet (la ment no té límits!). El més complicat és fer aquella estona teva… i d’aquí ve l’autorregal, de regalar-te a tu, perquè t’estimes i ets el més important, aquella estona cada dia de pensar en tu i de regalar-te tots els beneficis que l’activitat física t’aporta. I al gener, com el març o l’octubre, és la millor època per començar a fer esport… #psicoesport té l’objectiu de crear d’una manera més ferma la fusió de cos i ment, en les persones de qualsevol edat, perquè quan el cos es troba bé, el nostre cervell i les nostres emocions també fan un canvi a la positivitat.

#psicoesport es presenta en quatre modalitats diferents, per poder-se adaptar a les diferents demandes, des de les persones que volen començar a introduir-se al món de l’activitat física, fins a arribar a l’esportista professional que vol perfeccionar el seu rendiment. Per tal d’abarcar els autorregals de tothom, hem preparat quatre modalitats diferents de treball:

#psicoesport dia a dia: preparem un pla de treball adaptat a la persona i a les necessitats per a incloure l’activitat en la teva vida diària. Pot ser de manera individual o en petit grup.

#psicoesport per tu: realitzem la teràpia psicològica individual a l’aire lliure, mentre fem sessió d’entrenament (caminant o corrent, per pla o per muntanya).

#psicoesport per esportistes: fem teràpia orientada a la millora de la motivació, el rendiment, la preparació per a la competició, assessorament i orientació en situacions determinades (lesions, estrés…)

#psicoesport per entrenadors: fem formació en aspectes psicopedagògics, assessorament i orientació en situacions determinades, dinàmiques de grups, relació amb les famílies.

#PSICOESPORT o qualsevol autorregal és vàlid si pot aportar-te una mica més de benestar emocional. D’això és en definitiva del que es tracta el Nadal, no? Com de la resta de l’any, de sentir-se bé amb un mateix i amb els altres.

BON NADAL I QUE EL PROPER ANY VINGUI CARREGAT DE BONS MOMENT, DE MOMENTS QUE ET FACIN SENTIR FELIÇ!!!

IMG_6762

A %d bloguers els agrada això: