SER FELIÇ DEPÈN DE MI

Ja duem un mes i mig del 2018. Molta gent, al gener, s’haurà plantejat objectius que volen aconseguir al llarg d’aquest any.Alguns els aconseguiran, perquè hi haurà motivació en el camí, el qual facilitarà l’esforç per arribar-hi.D’altres, posaran mil excuses i acabaran el mes de febrer (o abans) amb els mateixos hàbits amb que ho feien el desembre.A la consulta (però no cal que siguin les sessions d’inicis d’any) arriba molta gent amb un únic objectiu: ser feliços. La gent es pensa que tinc la recepta de la felicitat, que barrejo els ingredients bàsics per a que ells siguin feliços. Però no veuen que ells mateixos tenen aquests ingredients, i que jo només els oriento en quin barrejar abans, i en quina dosi posar-ne un o un altre. Estan tan capficats en els problemes, en les preocupacions i en el que no depèn d’ells, que donen la responsabilitat del que passa a factors externs, quan la major part de les coses està a les seves mans. I del que no poden controlar, no val la pena preocupar-se.L’altre dia llegia un article al diari. Deia que a Harvard, el curs amb més popularitat i èxit, ensenya als alumnes a com aprendre a ser més feliços.M’imagino que amb aquest títol…, com per no atraure a la gent.La classe de Psicologia Positiva la imparteix el professor Ben Shahar, i centra l’estudi en la felicitat, l’autoestima i la motivació, donant als estudiants les eines per aconseguir l’èxit i afrontar la vida amb més alegria.Aquest professor destaca 13 consells per millorar la qualitat del nostre estat personal i que contribueixen a la creació d’una vida positiva.1- Fes activitat física: fer exercici ajuda a millorar l’estat d’ànim. Fer un mínim de 30 minuts al dia és un bon creador d’endorfines, millora l’autoestima, crea serotonina i disminueix la tristesa i l’estrés.2- Esmorza: l’esmorzar és l’àpat més important del dia, i malauradament, és el que més se salta la gent, per falta de temps o per aprimar-se. Esmorzar bé i equilibrat dóna energia, ajuda a dur a terme tasques cognitives i a fer les activitats amb èxit.3- Agraeix a la vida tot el que tens: escriu en un paper 10 coses que tens a la vida que et donen felicitat.4- Sigues assertiu: demana el que vulguis i digues el que penses (però sense faltar!). Millora l’autoestima!5- Gasta els teus diners en experiències (viatges, cursos, classes) més que en comprar coses.6- Afronta els teus reptes: contra més allargues les coses, més ansietat i tensió et generes. Escriu petites llistes setmanals d’objectius que vols i cumpleix-los.7- Enganxa records xulos, fotos de moments… per tot arreu.8- Sempre saluda i sigues amable amb altres persones.9- Utilitza sabates còmodes. Està demostrat que si et fan mal els peus, et poses de mal humor (Dr. Keinth Wapner, president de l’Associació Americana d’Ortopèdia).10- Cuida la teva postura: caminar recte, amb els ombros lleugerament cap endarrera i la vista cap endavant ajuda a mantenir un bon estat d’ànim.11- Escolta música. Canta i balla, alegra la vida.12- El que menges té un impacte en el teu estat d’ànim: no et saltis menjars, menja alguna cosa lleugera cada 3-4 hores i mantingues els nivells de glucosa estables. I menja de tot.13- Arregla’t i que et puguis sentir atractiu. Posa’t guapo/a!! Una bona imatge potencia una bona autoestima. Agrada’t i estima’t!!!T’ANIMES A POSAR-LOS EN MARXA???

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: