LES VACANCES IDEALS!

Tic – tac, tic – tac… és el compte enrere per les vacances. Últim mes de feina, però no per això, menys intens: entrevistes de final de curs a l’escola, preparació del curs 2019-2010, sessions d’alta d’alguns pacients que ja han fet el seu procés, sessions d’alta d’alguns altres que mai troben el moment del comiat, rebuda de nous pacients, tancament de casos, últimes coordinacions amb metges, últimes trobades amb famílies, els fins aviat i continuem al setembre, nous estudis per plantejar-me començar al setembre…

No, el juliol mai és menys intens. Sempre intento treballar alguna hora menys, i més aquest any que tinc algú a qui cuidar i amb qui voldria passar les 24 hores del dia. Potser són menys hores de feina, però les que hi són, són expremudes al màxim! Pel que arribo exhausta a les vacances! Ja em passava de petita, que la primera setmana de vacances me la passava malalta, i els meus pares em deien… “són les defenses, quan et relaxes, et surt tot!”, doncs ara em passa el mateix… així que els tres primers dies de vacances, han de ser de “puesta a punto”.

 

Les vacances, moment anhelat per tots els mortals! I qui em digui el contrari, menteix. I és que m’encanta la meva feina, però també m’encanta baixar la persiana de la consulta i tenir uns dies per mi i pels meus.

IMG_7126

I quines són les vacances ideals? Doncs no hi han. Vull dir, no hi ha un patró concret que digui: si fas això, seran unes vacances “estupendes”, perquè per a cada persona, les millors vacances poden ser diferents. Per a un serà anar a la platja, per a un altre la muntanya, per a un altre anar al poble dels avis, per a un altre no hi ha vacances si no hi ha molts km de distància, i d’altres es queden a casa. Això sí, tots els plans han de tenir un factor comú per a ser considerats vacances: trencar amb la rutina, desconnectar de la monotonia del dia a dia… perquè parlem de vacances físiques, de descans, i també de vacances mentals (de no pensar en tot el que pensem diàriament).

 

Jo, per exemple, no concebo vacances sense platja. Perquè m’encanta sortir a córrer sense hora fixada, estirar-me “vuelta y vuelta” a la sorra sentint el mar (i en el millor dels casos, sense sentir xiscles ni el del coco), nedar al mar, passejar amb la meva parella i el meu fill, jugar a la sorra, fer excursions pels pobles veïns… i sobretot, apagar el móvil de la feina i no mirar el correu electrònic, perquè si estic de vacances, tot pot esperar. I és que per a que siguin efectives, has de saber parar!

 

El que comentaré ara és de sentit comú… i per aquest mateix motiu, a vegades ho podem oblidar, però si voleu que les vacances siguin efectives i aconseguir l’objectiu de DES-CONNECTAR (des-connectar, per connectar amb l’altre jo més “zen”, el de les vacances), aquests 5 consells us poden ser d’utilitat:

  • A la feina, intenta acabar totes les tasques abans de marxar. Això t’ajudarà a estar més tranquil i a que no li vagis rumiant constantment allò que et queda per fer.
  • Descanseu tot el que sigui possible, que prou ritme frenètic duem durant el curs! El descans és importantíssim per la salut física i per la mental. El descans regenera.
  • Avui en dia, per desconnectar, és important desconnectar algunes coses literalment: xarxes socials, whatsapp, mails… Sé que a tothom li encanta fer fotos i casi abans de baixar del cotxe o de l’avió, que tothom ja sàpiga on estàs de vacances… però si això t’ha de treure temps dels teus i temps del teu, apaga’ls! Pots mirar el mòbil i penjar tot allò que vulguis a les XXSS, però destina una estona petita, procura no estar pendent tot el dia ni cada dos per tres traient el mòbil de la butxaca…
  • Fora rellotge i horaris. No dic tampoc d’haver d’anar “descantillats” i fora de control, però baixar una mica el ritme és necessari. Això sí… (consell implícit) uns dies abans de començar a treballar, intenteu anar tornant a la rutina per a que el primer dia de feina no sigui tan dur…
  • I gaudiu dels que estimeu. Passeu temps amb la família, amb els amics. Feu coses divertides, o simplement xerreu, passegeu, feu un gelat, aneu a fer una excursió, feu una beguda freda mentre rieu, aneu a la piscina, però passeu temps plegats! Que després durant el curs, ho trobem a faltar! Col·leccioneu moments, que això és el que més recordareu de les vacances.

 

 

ENS VEIEM AL SETEMBRE!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: