ESTABLIMENT D’OBJECTIUS

Ja arribant a finals de gener – principis de febrer…toca fer la pregunta obligada: “Quants de vosaltres heu aconseguit fer dels vostres objectius de principis d’any un HÀBIT? I quants de vosaltres ho heu deixat ja per a l’any que ve?

A vegades, un dels problemes principals per a aconseguir-los està en la manera en que ens els plantegem, així que avui us porto uns “tips” per motivar-vos a recuperar-los i, si no va ser al gener, provar a veure si el febrer és el mes definitiu per aconseguir-los.

Primer de tot us vull parlar de la teoria SMART, una que a nivell de la Psicologia s’utilitza molt per la facilitat que l’acompanya. SMART són les sigles de cinc paraules que resumeixen les característiques bàsiques de com hem de formular un objectiu.

S – SPECIFIC: un objectiu ha de ser específic, concret, detallat.  

M – MESURABLE: és important que l’objectiu es pugui mesurar de manera quantitativa, per poder calcular la progressió. El que es pot mesurar és el que es pot millorar.

A – ACONSEGUIBLE: l’objectiu que ens plantegem l’hem de poder aconseguir, ha de ser realista, estar dintre de les nostres possibilitats.  

R – REFORÇANT: l’objectiu que ens plantegem ha de ser reforçant per nosaltres, ens ha de fer il.lusió, i a poder ser, ens ha d’ajudar a aconseguir “algun premi”.  

T- TEMPORAL: l’objectiu que ens plantegem ha de tenir un temps definit per aconseguir-lo, perquè no se’ns dilati en el temps. Això farà que poguem dividir l’objectiu en minimetes, a nivell temporal, fins a arribar la data desitjada.

Però… i després… COM PUC MANTENIR LA MOTIVACIÓ PER ACONSEGUIR L’OBJECTIU?

Seguim els següents passos:

  1. Definir l’objectiu seguint la teoria SMART. Recordeu: eSpecífic, Mesurable, Aconseguible, Reforçant i Temporal.
  2. Visualitzar el nostre dia a dia i veure en quin moment del dia podré dur a terme l’activitat que he decidit. Haig de tenir en compte a què dedico les 24 hores del dia i on puc encabir l’estona dedicada a la nova activitat. Això implicarà potser deixar de fer alguna, canviar horaris o prioritzar.
  3. Ja tenim l’activitat i el moment. Ara falta dur-ho a terme, que és el que més costa, i aquí entra en joc la motivació. La MOTIVACIÓ és el que ens impulsa a començar alguna cosa i a continuar esforçant-nos, a ser constants i a no rendir-nos, tot i trobar dificultats.
  4. Apunta a un paper, al mòbil…, on tu vulguis, les raons per les que vols aconseguir aquest objectiu. Això és el que hem de recuperar el dia que no tinguem ganes.
  5. Enregistra la teva evolució. És bo poder fer un “diari” on anotis el que has fet, com ho estàs fent, que estàs aprenent, on estàs arribant…
  6. Busca un aliat!
  7. I confia en tu: tot, o quasi tot en aquesta vida, és possible!, sempre que tinguis disciplina i t’hi esforcis. Veure’t fent l’activitat, com la realitzes, com l’aconsegueixes… t’ajudarà a dur-la a terme i t’animarà!
Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: