VIVIR LA VIDA CON SENTIDO

Aquests dies he estat llegint el llibre “Vivir la vida con sentido. Actitudes para vivir con pasión y entusiasmo”, de Victor Küppers.

M’ha encantat. Ja havia vist algun vídeo de les seves conferències, i amb el llibre, es confirma: és tot entusiasme!

Perquè us feu una idea del llibre… no és ni una novel.la ni un llibre d’autoajuda. És un llibre de coherència, d’adonar-nos d’aquelles coses, que per anar massa ràpid a la vida no ens hi fixem! Ajuda a pensar en les situacions que ens passem, en les actituds que prenem davant d’aquestes, ajuda a ordenar i prioritzar les coses realment importants, en definitiva, a canviar les actituds, perquè com diu ell amb ajuda d’una fòrmula matemàtica, el nostre valor ve definit per tres paràmetres:

VALOR= (C+H) x A

La C es correspon amb els nostres coneixements, què sabem, quina experiència acadèmica tenim…

La H són les nostres habilitats, és a dir, el que se’ns dóna bé, en el que destaquem.

I la A, la més important, perquè això es multiplica als coneixements i les habilitats, l’ACTITUD. L’actitud és com ens comportem amb els altres i com entenem la vida, la nostra manera de ser. I és per aquesta per la que la gent ens estima. I el millor és que nosaltres la triem, podem triar si tenir una actitud fantàstica, o ser uns “cenizos”. I si tenim una actitud fantàstica, tindrem una vida fantàstica. En canvi, si tenim una actitud de “cenizo”, tindrem un dia a dia negre, ple de “carbonilla”.

“La diferencia entre el crack y el chusquero no está ni en la C ni en la H, está en la A. Tú no eres una persona grandísima, que lo eres, porque tengas muchos conocimientos, tú no eres una persona grandísima porque tengas mucha experiencia; tú eres una persona grandísima por tu manera de ser y todas las personas fantásticas tienen una forma de ser fantástica y todas las personas de mierda tienen una forma de ser de mierda” (Victor Küppers).

L’ACTITUD, com tot en aquesta vida s’aprèn. Sí, una part pot ser genètica… però la major part, s’entrena. Jo faig canvis de ritme per millorar les meves marques a atletisme; i tu pots entrenar la ment i l’actitud per millorar les teves marques com a persona.

I el millor gimnàs per entrenar l’actitud és la vida mateixa, les situacions que ens passen en el dia a dia.

Al llarg del llibre, Victor Küppers va definint diferents maneres que tenim a l’abast per anar canviant les nostre actituds. En un dels capítols, es basa en un exercici de Rojas Marcos (expert en temes d’optimisme) per a millorar la nostra actitud en un dia gris: Escriu 20 coses que tinguis a la vida per a estar agraït. 20 coses fantàstiques que tens a la vida. 20 coses brutals. Tots tenim 20 problemes i preocupacions. Si no treballem la ment, aquesta és més fàcil que vagi cap aquests pensaments negatius, perquè la ment està dissenyada per resoldre problemes de manera mecànica. Però a vegades hauríem de fer l’esforç en dur la ment a les alegries, al que funciona, a les coses que van bé. Escriu 20 coses. No és fàcil, ni ràpid (ho sé perquè és el que més costa als meus pacients a la consulta!). Però després d’estar 15 minuts en positiu, la nostra ment diu: “al loro!, que no estamos tan mal”. I un pot veure les coses de diferent manera, es valoren les coses que funcionen, et tornes més alegre. Dediquem massa temps a les preocupacions, per això cal preocupar-se el temps just d’algunes coses i aprendre a dirigir la ment a les coses positives que també tenim a la vida.

Així doncs, esforcem-nos pel canvi, per deixar de ser uns “xusqueros” o uns “cenizos”, per fer coses que ens alegrin, per anar amb un somriure per la vida, perquè “SÓLO SE VIVE UNA VEZ, PERO UNA VEZ ES SUFICIENTE SI SE VIVE BIEN”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: