NADAL EN ÈPOCA DE COVID

D’aquí molt poquet arriba el Nadal, i per motius culturals, religiosos o familiars… per la majoria de nosaltres són èpoques plenes de càrrega emocional i, evidentment, aquest any seran uns dies molt diferents. 

Els Nadals també estan plens de rituals, de situacions que es repeteixen de manera semblant any rere any… i que aquest any, no es podran dur a terme, i ens tocarà adaptar-nos i adaptar-les a la nova situació, per això caldrà que siguem flexibles, raonables i coherents amb la situació sanitària que estem vivint. 

Això no vol dir, que haguem de deixar de celebrar les festes, si és que ens agrada fer-ho, simplement, que un cop més des del 13 de març, ens tocarà treure la part més adaptativa possible i haurem de demostrar que sabem fer les coses bé, sense posar en perill ni als altres ni a nosaltres. 

Des del passat 13 de març la situació sanitària ha estat una muntanya russa, i hem hagut de fer front a situacions novedoses per a tots nosaltres: confinaments, pèrdues doloreses, adaptacions, readaptacions, pèrdues de feina, tancaments de negocis… No ha estat un any fàcil, és més, per alguns segur que ha estat molt dur… però un cop més, i sense voler ser una falàcia, només tenim l’opció de fer elque fem davant una situació negativa: acceptar-la i tirar endavant. Sóc conscient que en èpoques tan emocionals com les que venen ara, pot ser una mica més difícil, i inclús hi haurà qui pensarà… “clar, com tu no has perdut a ningú, i continues amb feina…”, no jutgeu a ningú, cadascú sap la realitat que té a casa seva, jo només us animo a que no us quedeu clavats en les coses negatives que hagin vingut aquest amb aquest 2020, perquè qui es queda clavat, no avança, i ara més que mai, és necessari fer un sprint cap al futur, amb totes les nostres forces, perquè sigui millor!

COM ADAPTEM LES FESTES I COM ENS ADAPTEM NOSALTRES MATEIXOS?

A nivell més material:

– No deixis de decorar casa teva si t’agrada. Que no ens poguem ajuntar tant, no significa que perdem del tot la il.lusió d’aquests dies, i més quan hi ha nens a casa.

– Evita tot el que feies només per compromís… Aquest any, més que mai, no cal.

– Evita grups i multituds. Fes les trobades per relleus. I sobretot, maximitza la prudència. Amb les persones menys pròximes, pots fer vermuts virtuals… us poseu tots guapos i brindeu plegats.

– Adelanta les compres i intenta fer-ho en el comerç local.

– Per l’entrega de regals, i si en comptes de fer-ho en un lloc tancat ho feu en un espai obert?

– Intenteu recordar les normes a les hores dels àpats i traie-vos la mascareta només per dinar / sopar i beure. Les converses, tot i que siguin a taula, poden ser amb mascareta. Ja portem 8 mesos així, ara no vindrà d’uns dies més.

A nivell emocional:

– Recorda a aquells éssers propers que el 2020 s’ha endut degut a la pandèmia, o per qualsevol altre motiu. Col.loca una estrella brillant a la part alta de l’arbre en el seu record.

– Si aquest any no et pots trobar amb tota la família, pensa només que és per un bé comú. Segur que amb la responsabilitat de tothom, això es controlarà abansi ens podrem trobar plegats aviat.

– Pensa un propòsit pel nou any 2021. I esforça-t’hi per a que es cumpleixi. Que sigui un propòsit real, que estigui a les teves mans, i lluita, lluita per ell.

– No deixis d’aprofitar amb els que sí pots estar. Aquesta pandèmia ha estat un ca… però també ens ha regalat moments únics per aprofitar i viure la vida d’una forma més slow amb els més propers.

– Fes una llista de tot el que has arribat a aprendre sobre tu mateix durante aquest 2020. Aquesta pandèmia ens ha posat a prova a tothom, i segur que has descobert coses de tu que no sabies.

No deixis de celebrar una època tant bonica, sempre i quan siguis dels que t’agraden el Nadal… però aquest any toca posar a prova tota la teva imaginació i adaptació a les noves circumstàncies! A què sí que pots???

BON NADAL I FELIÇ ANY NOU 2021!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: